Dirk Groot, de Zwerfinator & Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company

Home/Dirk Groot, de Zwerfinator & Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op vier locaties verspreid in de stad opruimacties. In de aanloop van dit event worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd.

Webinars over afval wereldwijd

In aanloop naar World Cleanup Day geven we je graag een inkijkje in de wereld en het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company. Stuk voor stuk personen en een grote organisatie die al langer en dagelijks bezig zijn met de klimaatcrisis, zwerfafval en duurzaamheid.

Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfafval. Dat is niet het enige. Hij registreert het ook en maakt het bedrijfsleven en de overheid bewust van de impact van het afval. Wat drijft de Zwerfinator, tevens nummer 1 in de Trouw Duurzame 100? Werkt zijn aanpak en wat kunnen we zelf doen om het tij te keren?

24 miljard liter. Zoveel bier vindt jaarlijks de weg van de brouwerijen van The HEINEKEN Company naar koelkasten over de hele wereld. Niet alleen bier, ook grote hoeveelheden restmateriaal en afval worden geproduceerd. Anne Dubost vertelt ons in dit webinar hoe HEINEKEN continue bezig is de recycling van deze materialen te verbeteren met zero waste als belangrijkste doelstelling. Anne Dubost vertelt je er meer over!

Aanmelden voor het webinar:  

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvceusrzsvG9QL3-3qc–vBf70iPpgUXtD

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Doe mee!

Doe ook mee aan deze op actie zaterdag 19 september. We starten om 13.00 uur op de locaties in het Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam en om 9.30 uur in het Augustinuspark in Amstelveen.

Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen: https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7.

Op de locatie ontvang je dan alle benodigdheden Meer informatie vind je op www.jciamsterdam.nl.

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers op het hart om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.