World Cleanup Day 2020

Home/Community Project/World Cleanup Day 2020
Laden Evenementen

Op zaterdag 19 september 2020 is het weer zover:World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in meer dan 150 landen de straat op om afval op te ruimen. Hiermee wordt het probleem zichtbaar gemaakt en komt men ook groots in actie. JCI Amsterdam steekt in de hoofdstad de handen uit de mouwen, doe jij ook mee?

Over World Cleanup Day & JCI

JCI heeft zich enkele jaren terug aan het initiatief World Cleanup Day verbonden met het oog op de inzet van Kamers en de ruimte voor Kamers om hier veel impact mee te kunnen maken. Het mooie van dit project is dat het niet slechts gaat om het opruimen van afval. Het gaat ook over het bij elkaar brengen van een gemeenschap, bewustwording creëren en verandering in denken en doen bewerkstelligen om het einddoel te bereiken: een schone en gezonde planeet. Dit zijn stuk voor stuk doelen die zowel JCI als World Cleanup Day hebben.

Bovendien heeft JCI als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.