World Cleanup Day 2020

Home/Community Project/World Cleanup Day 2020
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. Vorig jaar hebben er over de hele wereld ruim 20 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 77.000 stuks zwerfvuil opgehaald. Op zaterdag 19 september organiseren JCI Amsterdam JCI Amsterdam-Amstelland samen een viertal acties in het Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam en het Keizer Karelpark in Amstelveen.

JCI Amsterdam ruimt op! 

Op zaterdag 19 september organiseren we de opruimactie in Amsterdam. Samen met jou ruimen we zwerfafval in het Sarphatipark, het Vondelpark en Nieuwezijds Voorburgwal en het Keizer Karelpark in Amstelveen. We verzamelen het afval en brengen in kaart waar het uit bestaat door middel van de Litterati app. Samen maken we Amsterdam een stuk schoner.

Doe mee!

Doe ook mee aan deze op actie zaterdag 19 september. We starten om 13.00 uur op de locaties Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam en om 9.30 in het Keizer Karelpark in Amstelveen. Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen. Op de locatie ontvang je dan alle benodigdheden Meer informatie vind je op www.jciamsterdam.nl.

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.

Over JCI

Over World Cleanup Day & JCI

JCI heeft zich enkele jaren terug aan het initiatief World Cleanup Day verbonden met het oog op de inzet van Kamers en de ruimte voor Kamers om hier veel impact mee te kunnen maken. Het mooie van dit project is dat het niet slechts gaat om het opruimen van afval. Het gaat ook over het bij elkaar brengen van een gemeenschap, bewustwording creëren en verandering in denken en doen bewerkstelligen om het einddoel te bereiken: een schone en gezonde planeet. Dit zijn stuk voor stuk doelen die zowel JCI als World Cleanup Day hebben.

Bovendien heeft JCI als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.