World Cleanup Day webinar: Fotojournalist Kadir van Lohuizen

Home/World Cleanup Day webinar: Fotojournalist Kadir van Lohuizen
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In aanloop naar World Cleanup Day geven we je graag een inkijkje in de wereld en het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company. Stuk voor stuk personen en een grote organisatie die al langer en dagelijks bezig zijn met de klimaatcrisis, zwerfafval en duurzaamheid.

De afgelopen jaren bracht fotojournalist Kadir van Lohuizen de wereldwijde desastreuze gevolgen van de stijgende zeespiegel en klimaatcrisis in beeld. Zijn foto’s en opnames waren onder meer te zien in de vierdelige NTR-documentaire Na ons de zondvloed en de tentoonstelling Rijzend water in Het Scheepvaartmuseum en Wasteland aan de oever van het IJ in 2019.

Meld je hier aan voor het webinar:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUodu2prz4rHdEdIaLxhemucJLHM1t5QEZe

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Doe mee!

Doe ook mee aan deze op actie zaterdag 19 september. We starten om 13.00 uur op de locaties in het Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam en om 9.30 uur in het Augustinuspark in Amstelveen.

Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen: https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7.

Op de locatie ontvang je dan alle benodigdheden.

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers op het hart om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.

Foto: Kadir van Lohuizen, ©Stanley Greene / NOOR.