JCI Fit4Food
In actie voor Nederlandse Voedselbank

JCI Amsterdam start op vrijdag 15 mei met de actie JCI Fit4Food. Leden van JCI Amsterdam lopen 4 kilometer, doneren € 4,-, taggen 4 personen en geven zo de actie door. De opbrengst van JCI Fit4Food komt geheel ten goede aan de Voedselbanken Nederland.   

Tijd voor actie

Voedselbanken Nederland heeft in deze coronacrisis een ernstig tekort aan voedingsmiddelen. Lang niet iedereen met een hulpvraag kan worden geholpen. Daarnaast zien zij op korte en langere termijn door de crisis een toename van het aantal personen dat ondersteuning via de Voedselbank nodig heeft. Tegelijkertijd werken veel mensen thuis. We krijgen minder beweging dan gezond voor ons is. Met deze actie roepen wij iedereen op in beweging te komen voor het goede doel. Zo kunnen we als community met elkaar in actie komen. JCI Amsterdam start daarom in samenwerking met de Nederlandse Voedselbank, Run2Day en onze ambassadeurs waaronder Larissa Bruin op vrijdag 15 mei de actie Fit4Food.

JCI Fit4Food

De leden van JCI Amsterdam trappen de actie af en lopen 4 kilometer hard en doneren € 4,-. De leden taggen op Instagram of Facebook 4 andere leden om zo de actie te verspreiden via de sociale media. De complete opbrengst komt ten goede aan het doel: De Nederlandse Voedselbank. Met dit geld kunnen ze de groeiende vraag naar voedselpakketten op korte en langere termijn opvangen. Veel mensen kunnen zo in basisbehoeften worden voorzien.

Samen werkt beter

We kunnen dit niet alleen. Run2Day, de bekende hardloopwinkel op de Overtoom, stelt twee cadeaubonnen ter waarde van € 50,- beschikbaar. Alle deelnemers maken hier kans op, JCI Amsterdam maakt de winnaars bekend.

Larissa Bruin, bekende fashion & travel blogger op Instagram & YouTube, en blogger Lily Thon, doen graag mee aan de actie. Larissa: ‘In deze tijden denk ik dat we des te meer mogen beseffen dat we samen sterk staan. Ik vind het een mooi initiatief; letterlijk in beweging komen en daarmee een ander steunen’. ‘Wat een supercampagne om een win-win te creëren. Bewegen stimuleren en met een kleine donatie kan je een verschil maken’, aldus Lily. Volg hun sportieve posts via @larissabruin en @hashtagbylily.

Klaar voor de start…

Op vrijdag 15 mei gaat de actie op de weg en Instagram en Facebook van start. Loop met JCI Amsterdam mee voor de Voedselbank en draag jouw steentje bij.

Volg JCI Amsterdam op Instagram: https://www.instagram.com/jciamsterdam.
Volg JCI Amsterdam op Facebook: https://www.facebook.com/jciamsterdam/.
Doneren kan via de volgende link: https://bit.ly/2T2PnPj.
@jciamsterdam #ditisjci #jcifit4food #voedselbank #staysafeengeef

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Tessa van den Dolder, JCI Amsterdam, Telefoonnummer: 06-53678891 of e-mail tvandendolder@jci.nl.

JCI Fit4Food