Projecten

JCI Amsterdam is gebouwd op vijf pijlers: Business, Community, TrainingInternational en Fun. Vanuit die pijlers organiseren we diverse projecten in en voor de stad Amsterdam, of voor onze leden. Zowel de projecten als de projectteams wisselen door de tijd heen, naar gelang de behoefte in Amsterdam, de initiatieven en interesses van de leden.


World Cleanup Day 2020 & Webinars

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland orgeniseren op vier locaties verspreid in de stad opruimacties. In de aanloop van dit event worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd met fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot & The Heineken Company. Lees verder

JCI Amsterdam in actie voor Voedselbanken Nederland

JCI Amsterdam start op vrijdag 15 mei met de actie JCI Fit4Food. Leden van JCI Amsterdam lopen 4 kilometer, doneren € 4,-, taggen 4 personen en geven zo de actie door. De opbrengst van JCI Fit4Food komt geheel ten goede aan Voedselbanken Nederland.

Lees meer…

JCI NGO Accelerator

JCI Amsterdam helpt Amsterdamse verenigingen en stichtingen met het opschalen van hun activiteiten. Het doel is om duurzaam meer impact te realiseren. JCI werkt met het zogenaamde JCI NGO Accelerator programma. Het doel van het programma is om NGO’s, non-governmental organizations, te helpen hun activiteiten gericht op het maken van impact op duurzame wijze te vergroten. Lees meer…

JCI Amsterdam organiseert Vondelpark Schoon!

Op vrijdag 10 juli 2020 vanaf 10.00 uur organiseert JCI Amsterdam samen met EW Facility Services en Stichting Hart voor het Vondelpark de actie Vondelpark Schoon! Zij slaan de handen ineen om de bijna 60 bankjes in het Vondelpark professioneel schoon te maken en te ontdoen van graffiti en andere viezigheden.

Lees meer…

tHULPactie 2020: 33.000 tulpen gered

thulpactie

De afgelopen maanden redde JCI Amsterdam 33.000 tulpen van de ondergang door ze langs te brengen bij verpleeghuizen en zorgverleners in regio Noord-Holland. Fleureco stelde de tulpen beschikbaar en zo konden we een hoop mensen een hart onder de riem steken.

Lees meer… 

JCI organiseert jaarlijks ’t Vondelpark Open

Traditiegetrouw organiseert JCI Amsterdam elk jaar – en dat al sinds 1995 – het JCI Vondelpark Open: een uniek relatie- en netwerk event in het Vondelpark met een heuse 18-holes golfbaan. Om zeven uur, wanneer het park langzaam ontwaakt en volstroomt met fietsers en sportievelingen, wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd waarna om acht uur de eerste afslag plaatsvindt op een van de spectaculaire holes. De opbrengst van het golftoernooi komt volledig ten goede aan Stichting Hart voor het Vondelpark.

Nader toegelicht

JCI Amsterdam is een netwerk van ondernemende Amsterdammers. We laten ons inspireren door elkaar en door lokale ondernemers. JCI faciliteert ook het zakelijke netwerk buiten Amsterdam door zakelijke evenementen op regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in één keer een netwerk van ruim 2200 leden bij. En als je op internationaal niveau ambities hebt, dan komen daar nog eens 170.000 JCI-leden bij. Lid zijn van JCI opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

Projecten van de commissie Business:

 • JCI In Business
 • Diverse bedrijfsbezoeken door het jaar heen

Het is onze ambitie om projecten te initiëren waarmee we echt iets goeds doen voor en in de stad Amsterdam. Een van die unieke projecten is het JCI Vondelpark Open golftoernooi waarmee we geld inzamelen voor onderhoud en renovatie van het Vondelpark. Een ander project is ‘Kerstman voor 1 dag’, een jaarlijks terugkerend event om cadeautjes in te zamelen voor kinderen wiens ouders zijn aangewezen op de Voedselbank.

We komen tot deze projecten door het JCI Active Citizen Framework te volgen. Doel is het zoeken naar duurzame oplossingen voor concrete problemen. Door onze energie, kennis en netwerk bewust en gericht in te zetten, willen wij met JCI een relevante bijdrage zijn voor de stad Amsterdam.

Projecten van de commissie Community:

 • Vondelpark Open
 • Kerstman voor 1 dag
 • Your Career Launch
 • Vonk
 • World Trade Game
 • Champagne Run
 • Thanksgiving Back
 • JCI tegen eenzaamheid

Als worldwide leadership development organisation staat persoonlijke ontwikkeling voorop. JCI Amsterdam biedt haar leden volop mogelijkheden om hun leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Onder de naam LEAP, wat staat voor Leadership Education Action Program, organiseert JCI Amsterdam trainingen en workshops rondom persoonlijke ontwikkeling.

Projecten van de commissie LEAP:

JCI is een wereldwijde organisatie en heeft dus ook een pijler Internationaal. Jaarlijks worden er tal van Europese en mondiale bijeenkomsten en congressen georganiseerd.

Internationale projecten:

Er worden naast bovengenoemde projecten nog veel meer activiteiten georganiseerd bij JCI Amsterdam. Diverse commissies houden JCI draaiende waaronder het bestuur, ledencommissie, kascommissie en communicatie commissie.

Daarnaast wordt het succes van de projecten vaak bepaald door de chemie tussen de leden. We proberen deze chemie te versterken door samen te beleven wat Amsterdam te bieden heeft. Dat zijn spontane stapavonden, zomerse vaartripjes – maar ook een aantal evenementen die standaard op de agenda staan: de eerste vrijdag van de maand borrel, een bourgondisch weekend in augustus, een diner l’Estafette en uiteraard een geweldig kerstdiner.

Evenementen voor de fun: 

 • Eerste vrijdag van de maand borrel
 • Diner l’Estafette
 • Kerstdiner
 • Senatorendiner
 • Bourgondisch weekend
 • Summer Vibes