JCI NGO Accelerator

Home/JCI NGO Accelerator

JCI NGO Accelerator

JCI Amsterdam helpt Amsterdamse verenigingen en stichtingen met het opschalen van hun activiteiten. Het doel is om duurzaam meer impact te realiseren. JCI werkt met het zogenaamde JCI NGO Accelerator programma.

Het doel van het programma is om NGO’s, non-governmental organizations, te helpen hun activiteiten gericht op het maken van impact op duurzame wijze te verdubbelen. De kennis en expertise van de verschillende leden van de Amsterdamse Kamer worden volgens de vraag van de organisatie op maat geselecteerd, gecombineerd en optimaal ingezet.

Agenda

SPECIAAL VOOR JCI KAMERS

Wil je ook impact maken voor een lokaal goed doel? Wil jij met jouw JCI-kamer ook een NGO Accelerator opzetten? Meld je aan voor een verdieping sessie met concrete handvatten en een kant-en-klare toolkit.

24 juni 2021 – Introductie workshop voor kamers

Aanvraag workshop

Doelstelling

Het doel van het programma is om NGO’s, non-governmental organizations, te helpen hun activiteiten gericht op het maken van impact op duurzame wijze te verdubbelen. De kennis en expertise van de verschillende leden van JCI worden volgens de vraag van de organisatie op maat geselecteerd, gecombineerd en optimaal ingezet.

Lees meer

Resultaten

In 2019 is ingezoomd op de Respect Education Foundation. Door de sterke groei van de organisatie, waren er operationele problemen ontstaan met als gevolg kwetsbaarheid en grote risico’s voor de organisatie. De stichting was toe aan een volgende stap op het gebied van CRM (relatiebeheer systeem). Er is een hackathon georganiseerd met als eindresultaat een volledig ingericht gratis salesforce omgeving waarmee de organisatie de groei de komende jaren kan faciliteren.

In 2020 is het programma met Burennetwerk doorlopen, met als belangrijkste vraag hoe ze het aantal matches konden verhogen. Meer matches betekende meer impact en meer funding. Het resultaat is tweeledig. Ten eerste zijn er concrete belscripts en communicatietips voor webcontent opgeleverd en daarnaast ontving Burennetwerk een gratis teameffectiviteit training.

Deelnemen?

Wij zoeken lokale NGO´s die het verschil maken voor één van de Sustainable Development Goals. Kortom verenigingen of stichtingen die zich inzetten op het gebied van onderwijs, eenzaamheid, armoede, klimaat, energie of ongelijkheid.

Meld je aan