JCI redt 33.000 tulpen en steekt hart onder de riem

Afgelopen maanden redde JCI Amsterdam 33.000 tulpen van hun ondergang door ze langs te brengen bij verpleeghuizen en zorghulpverleners in regio Noord-Holland. De bloemen werden beschikbaar gesteld door Fleureco uit Lutjebroek; een bedrijf dat hard getroffen is door het coronavirus.

Naast gezondheidsproblemen leidt het Coronavirus ook tot grote economische problemen, zo ook in de bloemenindustrie. Een groot deel van de bloemenexport is weggevallen en is er een overaanbod dat grotendeels wordt vernietigd. Dit leidt tot duizenden euro’s aan omzetverlies en raakt veel bedrijven in de sierteelt. Zo ook het bedrijf Fleureco van Joris Reus uit Lutjebroek: “Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Het doet pijn om te zien dat een groot deel van mijn teelt vernietigd wordt terwijl we zoveel mensen gelukkig kunnen maken met deze bloemen, aldus de geëmotioneerde teler.

Via het netwerk kregen leden van JCI Amsterdam lucht van de situatie en zetten tHULPactie op poten om teler Joris een hart onder de riem te steken. Deze actie had een tweeledig doel: de tulpen van hun ondergang redden en hen een mooie bestemming te geven bij (eenzame) ouderen of zorgpersoneel die zich hard inzet in de strijd tegen het virus. De ontvangers werd gevraagd om een (vrijwillige) financiële bijdrage bij het afnemen van de bloemen, welke volledig ten gunste kwam van de teler.

In totaal werden 33.000 tulpen verdeeld worden over verpleeghuizen en zorghulpverleners in de regio. De tulpen waren erg gewild en waren binnen no-time vergeven. Ouderen en voorbijgangers konden een vrijwillige financiële bijdrage doen.

Na afloop waren teler Joris en de JCI leden voldaan over het resultaat en de blije reacties van zowel ouderen als medewerkers.

Volg JCI Amsterdam op Instagram: https://www.instagram.com/jciamsterdam.
Volg JCI Amsterdam op Facebook: https://www.facebook.com/jciamsterdam/.
@jciamsterdam #ditisjci #thulpactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Tessa van den Dolder, JCI Amsterdam, Telefoonnummer: 06-53678891 of e-mail tvandendolder@jci.nl.