World Cleanup Day 2020 & Webinars

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op vier locaties verspreid in de stad opruimacties. In de aanloop van dit event worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd.

Webinars over afval wereldwijd

In aanloop naar World Cleanup Day geven we je graag een inkijkje in de wereld en het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dirk Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company. Stuk voor stuk personen en een grote organisatie die al langer en dagelijks bezig zijn met de klimaatcrisis, zwerfafval en duurzaamheid.

Maandag 7 september om 20.00 uur: Fotojournalist Kadir van Lohuizen

De afgelopen jaren bracht fotojournalist Kadir van Lohuizen de wereldwijde desastreuze gevolgen van de stijgende zeespiegel en klimaatcrisis in beeld. Zijn foto’s en opnames waren onder meer te zien in de vierdelige NTR-documentaire Na ons de zondvloed en de tentoonstelling Rijzend water in Het Scheepvaartmuseum en  het projectWasteland.

Meld je hier aan voor het webinar: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUodu2prz4rHdEdIaLxhemucJLHM1t5QEZe

Maandag 14 september om 20.00 uur: Dirk Groot, de Zwerfinator & Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company

Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfafval. Dat is niet het enige. Hij registreert het ook en maakt het bedrijfsleven en de overheid bewust van de impact van het afval. Wat drijft de Zwerfinator, tevens nummer 1 in de Trouw Duurzame 100? Werkt zijn aanpak en wat kunnen we zelf doen om het tij te keren?

24 miljard liter. Zoveel bier vindt jaarlijks de weg van de brouwerijen van The HEINEKEN Company naar koelkasten over de hele wereld. Niet alleen bier, ook grote hoeveelheden restmateriaal en afval worden geproduceerd. Anne Dubost vertelt ons in dit webinar hoe HEINEKEN continue bezig is de recycling van deze materialen te verbeteren met zero waste als belangrijkste doelstelling. Anne Dubost vertelt je er meer over!

Aanmelden voor het webinar:  https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvceusrzsvG9QL3-3qc–vBf70iPpgUXtD 

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Doe mee!

Doe ook mee aan deze op actie zaterdag 19 september. We starten om 13.00 uur op de locaties in het Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Kolk in Amsterdam en om 9.30 uur in de Buurtkamer aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen.

Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen: https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7. Op de locatie ontvang je dan alle benodigdheden Meer informatie vind je op www.jciamsterdam.nl.

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers op het hart om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.000 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Amsterdam en Amsterdam-Amstelland er twee zijn. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl

Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht bij Tessa van den Dolder, JCI Amsterdam en Amsterdam-Amstelland. Telefoonnummer: 06-53768891 of mail tvandendolder@jci.nl.